komponenty: ocet z wody kokosowej, certyfikowany BIO.
BIO ocet kokosowy Coco Farm powstaje z wody z młodego kokosa. Organiczne kokosy rosną na certyfikowanych uprawach położonych na wyspach otoczonych oceanem spokojnym, skąd czerpią minerały i witaminy.
Ocet kokosowy 100% BIO powstaje w wyniku długookresowej, naturalnej fermentacji wody z zielonego, świeżego kokosa – bez zastosowania chemii czy przyśpieszaczy procesu jakimi są np. Siarczany. Charakteryzuje go wyrazisty aromat (choćby z delikatną nutką karmelowego zapachu), bursztynowy odcień i intensywny smak.
W regionie Pacyfiku ocet z wody kokosowej stosowany jest jako środek pobudzający trawienie, odkwaszający i oczyszczający organizm. Ocet kokosowy wspiera barierę antybakteryjną oraz gwarantuje korzystny poziom zakwaszenia żołądka, który wpływa pozytywnie na wszystkie procesy naszego organizmu m.in. Utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu i glukozy we krwi. Picie rozcieńczonego octu ( 1 łyżka stołowa na ½ szklankę wody) zalecane jest przy dietach odchudzających jako środek pobudzający metabolizm.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodnicznych.
Wytrącanie się osadu jest procesem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Przed otwarciem wstrząsnąć.
Produ