Krem orzechowy to nie tylko minerały pochodzące z orzechów, kakao i cukru kokosowego lecz też cenne średnio-łańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT). Kwasy te użytkowane są w żywieniu szpitalnym wcześniaków, osób z dysfunkcjami neurologicznymi (padaczka, Alzheimer). Udowodniono ich prawidłowy wpływ na poziom cholesterolu, a także na budowanie niepodatności (dzięki 50% zawartości kwasu laurynowego). Kwasy MCT doceniają w dodatku sportowcy. Dzięki szybkiemu wchłanianiu zyskują natychmiastowy zastrzyk energii, pozwalający na oszczędzanie glikogenu mięśniowego w czasie treningu. Dzięki przeważającej zawartości białka (25% RWS) nad węglowodanami (tylko 15% RWS) jest zalecana w dietach niskowęglowodanowych sportowców i chorych redukujących skoki insulinowe jak i osoby dbające o sylwetkę i wydolność organizmu.
dane o alergenach: mieści orzechy ziemne, orzechy; może zawierać ziarna sezamu.
Przechowywanie: w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Nie dopuszc