Filtr do wody "CF200A" został zaprojektowany specjalnie do modeli Minibar, F11 i F10 firmy Dr. Coffee, zaopatrzonych we zaimplementowany zbiornik na wodę o obszerności 4 albo 8 litrów. Broni on ekspres do kawy przed osadzaniem się kamienia i wydłuża jego żywotność.
Pozbywając się skażeń, które negatywnie wpływają na smak i aromat kawy, ten filtr wody zapewnia nieskazitelnie czysty smak zawsze.WYPEŁNIENIE wykonanE Z NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI WĘGLA AKTYWOWANEGO Z ŁUPIN ORZECHA KOKOSOWEGO (atest NSF/ANSI 61)Dzięki wypełnieniu tworzonemu z aktywowanego węgla z łupin orzechów kokosowych, niepożądane smaki i aromaty są eliminowane przez pozbycie się chloru i substancji naturalnych znajdujących się w wodzie pitnej.
liczba niektórych metali ciężkich jest ponadto pokaźnie zmniejszona. Na skutek czego dostajemy idealnie czystą wodę, gotową do wydobycia naturalnych smaków ukrytych w kawie.technologia ŻYWICY JONOWYMIENNEJ (dokument WQA)Żywica jonowymienna znajdująca się w tym filtrze pochłania wapń i magnez, uniemożliwiając tworzeniu się kamienia.
Wydłuża to żywotność ekspresu do kawy i pozwala wyraźnie rzadziej uruchamiać program odkamieniania. Co więcej, technika ta nie wpływa na inne minerały znajdujące się w wodzie, które są niezbędne do korzystnego rozwoju smaków i aromatów kawy.oryginalnA technologia PRZEPŁYWU WODYDzięki niepowtarzalnej technologii przepływu wody, każda kropla jest poddawana starannej filtracji.
w konsekwencji wydłuża się żywotność ekspresu do kawy, a jego utrzymanie kosztuje mniej.BEZ BPATen filtr wody jest bezpieczny w użyciu: jest wytwarzany z plastiku PP przeznaczonego do kontaktu z żywnością i nie mieści BPA.ŁATWY W UŻYCIUFiltr wody jest rewelacyjnie dopasowany do ekspresów Dr.
Coffee z zaimplementowanym zbiornikiem na wodę. Można go łatwo aktywować i wymienić. EfektywnOŚĆ "CF200A" FILTR Z pomocą jednego filtra wody będziesz w stanie zaparzyć kawę (w filiżankach): - jeśli twardość wody wynosi <8 °dH: 35 ml - 4500 filiżanek, 50 ml - 3000, 100 ml - 2000; - jeśli twardość wody wynosi 8-12 °dH: 35 ml - 3500 filiżanek, 50 ml - 2500, 100 ml - 1500; - jeśli twardość wody wynosi >12 °dH: 35 ml - 2500 filiżanek, 50 ml - 2000, 100 ml - 1200.INSTALACJA FILTRA1.
Wyjmij filtr wody z opakowania.2. Aby aktywować filtr, zanurz go w zimnej wodzie, a następnie delikatnie potrząsaj nim poprzez około 1 minutę.3. Wyjmij zbiornik na wodę z ekspresu do kawy i usuń stary filtr (jeśli jest).
4. Włóż nowy filtr do otworu znajdującego się w zbiorniku na wodę. Upewnij się, iż jest poprawnie dostosowany i należycie umieszczony.5. Przed ponownym włożeniem zbiornika na wodę do ekspresu do kawy napełnij go świeżą wodą.
6. Filtr jest gotowy do wykorzystania.