SONKO Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi 130 g – smaczne i chrupiące!Wafle Ryżowe SONKO to zupełnie nowe ujęcie tradycyjnego wafla. Są wyprodukowane z brązowego ryżu i posiadają niższy indeks glikemiczny niż zwykły biały ryż.
Zawierają również niewielką ilość wapnia, który pomaga wytwarzać silne kości. Pyszny smak i niska zawartość kalorii sprawią, iż możesz cieszyć się swoją ulubioną przekąską bez poczucia winy!Wafle z brązowego ryżu – niski indeks glikemiczny, długie uczucie sytościRyż brązowy jest bardziej wartościowy odżywczo aniżeli ryż biały.
głównie dlatego,mieści on dużo więcej błonnika, co przyczynia się do obniżenia indeksu glikemicznego potraw z jego udziałem, gwarantuje uczucie sytości na dłużej. Błonnik odpowiada również za ochronę przewodu pokarmowego, reguluje trawienie i zmniejsza ryzyko występowania nowotworu jelita grubego.Poza błonnikiem ryż brązowy jest źródłem witamin (z grupy B i witaminy E), elementów mineralnych (wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo) oraz substancji takich jak: GABA, gamma-oryzanolu, fitosteroli, polifenoli, tokotrienoli i alfa-tokoferolu.
To właśnie dzięki nim działa on antyoksydacyjnie, poprawia działanie układu immunologicznego, wpływa dobroczynnie na pracę wątroby i całego układu trawiennego. Ma również dużo niższy IG i zagwarantuje uczucie sytości na dłużej.Natomiast pestki dyni i algi morskie wspierają organizm w korzystnym trawieniu, dostarczają wielonasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 i działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie.Wafle ryżowe nie zawierają glutenu, co potwierdza dokument Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
W skrócie:– artykuł bezglutenowy– źródło błonnika– wypiekane z pełnego ziarna– z pestkami dyni i algami morskimi– 1 wafel to ok. 36 kcal– chrupiące– wspaniały zamiennik klasycznego pieczywa– wyśmienita przekąska każdego dnia