Drożdże Turbo FRUIT - specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże dedykowane do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Komplet gromadzi dawkę enzymów usprawniających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego. Optymalna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6 dni. Należy pamiętać, żeby temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C.dostać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Liczba cukru jaka należy zastosować to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców). Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30*C, następnie całość należy skrupulatnie wymieszać. Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy, a także enzymy. Masa netto: 40 g