Baileys po raz pierwszy wytwarzany został w latach 70. XX wieku i do chwili obecnej wytwarzany jest wyłącznie w Irlandii, skąd każdego roku ponad 80 milionów butelek dostarczanych jest do ponad 130 krajów całego świata. Użyte do jego wyrobu mleko pochodzi z organicznych gospodarstw, przestrzegających rygorystyczne normy hodowli i wypasu krów. Znane jako "Baileys Ladies", krowy te przeszło 300 dni w roku spędzają na świeżym powietrzu, spacerując po szmaragdowych polach Irlandii i z wolna przeżuwając ich plony. Nic więc dziwnego, iż powstający przy współpracy szczęśliwych krów Baileys jest najchętniej kupowanym likierem na świecie. W każdej minucie ponad 2000 osób kupuje Baileys. Poprzez polskich konsumentów Baileys określany jest jako charakteryzujący się najwyższą jakością i szczególnie typowym, niepodrabialnym smakiem.
Kolejna propozycja kultowego likieru Baileys łączy w sobie smak prawdziwej kolumbijskiej kawy, czekolady i tradycyjnego, kremowego Baileys Original. Najlepiej smakuje przekazany na lodzie,nieprzeciętnie sprawdza się w dodatku jako dodatek do kawy.