Bombay Sapphire to gin, akcentujący się subtelnym smakiem, szczególnym procesem produkcji, a także piękną, błękitną butelką. Wysokiej jakości napój cechuje się pełnym, unikalnym smakiem, na który składa się bukiet dziesięciu skrupulatnie wyselekcjonowanych komponentów - korzeń dzięgla, rajski pieprz, jagody kubeby, korzeń irysa, kora kasji, kolendra, jagody jałowca, migdały, lukrecja oraz skórka cytryny.
Gin Bombay Sapphire eksponuje się także potrójnym procesem destylacji. Korzeń dzięgla nadaje piżmowy, ale zarazem nad wyraz delikatny aromat. Kora kasji buduje nutę cynamonową, jagody kubeby – korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości i niepowtarzalnego smaku. Jak widać, gin ten jest nieszablonowym połączeniem smaków.
Polecamy standardowo z tonikiem i lodem lub sam schłodzony w szklance z lodem.