Tom Yum Sen Soy to baza do konwencjonalnej słodko-kwaśnej zupy nad wyraz popularnej w Tajlandii. Zupę Tom Yum przyrządza się z krewetkami lub kurczakiem.dostać aromatyczną zupę, do bazy starczy dodać wybrane komponenty.
elementy: woda, krem kokosowy (64% tłuszczu), sos rybny (anchois, sól, woda), przecier tamaryndowca, sok z cytryny, cebula, ocet ryżowy, sól, olej słonecznikowy, cukier, skrobia kukurydziana, krewetki, papryka, kurkuma, kolendra, galangal, trawa cytrynowa w proszku, pieprz czarny, szczypiorek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu, stabilizator: guma ksantanowa.
Bez glutaminianu sodu i innych polepszaczy smaku.
produkt może zawierać orzechy ziemne, sezam, mąkę pszenną i soję.