wyjątkowo stylowy komplet ginów z graficzną szatą vintage od producenta Monkey 47 i destylarni Black Forest. W jego skład wchodzą 3 buteleczki ginu po 50 ml każda:
- Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, to napój który łączy w sobie brytyjską tradycję, egzotykę Indii oraz szwarcwaldzką przyrodę. Tego typu ekscentryczne połączenie charakteryzuje się niezwykle złożonym aromatem, w którym można wyczuć nie tylko świeże zioła,też akcenty drewna, ziemi, świeżej trawy i oczywiście cytrusów. W smaku pełny i bogaty, intensywnie korzenny, z świetnie uzupełniającym owocowo-ziołowym
posmakiem. Finisz dość ciężki z dębową wytrawnością.
- Monkey 47 Schwarzwald Sloe Gin, to nieprzeciętnie wyważony gin wykonany w Loßburg w Szwarcwaldzie m.in. Z wykorzystaniem owoców tarniny. Umiarkowana zawartość alkoholu przy wysokiej zawartości cukrów resztkowych powodują, iż bywa - i adekwatnie - klasyfikowany jako likier bądź rzadziej - nalewka. Podkreśla się sporą pikanterią, lecz też imponująco owocową słodyczą. Bogaty, złożony aromat, konkretnie zaznaczone owoce i jagody jałowca. W smaku wyrafinowany, ziemisty, pikantny, pełen akcentów jałowca i słodkich, czerwonych jagód. W tle niuanse migdałów. Finisz orzechowy, nieco przyciężkawy, długi.
- Monkey 47 Barrel Cut, to oryginalny smak Monkey 47, ale leżakowany w zupełnie innych beczkach. Nie chcąc używać typowych dębowych beczek, zdecydowano się na drzewo standardowe dla rejonu Schwarzwaldu, czyli morwy. Jego parametry skutkują złoto-czerwoną barwą ginu, a także miękkim i harmonijnym smakiem. Owoce spotykają jagody jałowca, zioła i przyprawy, osiągając doskonały i istotnie satysfakcjonujący efekt.
Produkcja tego ginu rozpoczęła się w 1945 roku i niedługo później, w latach 70-tych XX wieku została przerwana. Dopiero po 30 latach niemiecki gorzelnik Christoph Keller, znany dotąd ze swych owocowych brandy, postanowił odświeżyć zapomnianą recepturę. Nową wersję starego ginu nazwał Monkey 47, gdzie liczba 47 stanowi nawiązanie do liczby części użytych do produkcji alkoholu.