Santa Margherita została założona w 1935 roku przez hrabiego Geatano Marzotto. Żeby podkreślić wartość swej nowej inwestycji, nadał jej imię swojej ukochanej żony Margharity.
Wino musujące Prosecco powstało już w roku 1952 i w ciągu kilku dekad stało się globalnym fenomenem.
Valdobbiadene Superiore DOCG Brut to trunek o czystym, przyjemnie owocowym bukiecie, który posiada przewagę pysznych jabłek i delikatnego kwiatu brzoskwini. Jego smak jest zaokrąglony i korzystnie wyważony.
Produkuje się go z aromatycznego szczepu winogron Glera na łagodnych wzgórzach Valdobbiadene - miasta będącego synonimem najkorzystniejszego Prosecco Superiore i statusu DOCG, czyli najwyższej i najszczególniej standardowej klasyfikacji.
wyśmienity jako aperitif, do przystawek rybnych lub serowych, a nawet do posiłków o delikatnej palecie smaków.