Tres Sombreros to wysokiej jakości tequila powstająca w 100% z niebieskiej agawy z regionu Altos de Jalisco. Rośliny gotuje się w murowanych piecach i poddaje fermentacji firmowymi drożdżami, których cenne sekrety hodowlane zostały utajnione.
Tres Sombreros Blanco łączy meksykańską tradycję ze sztuką destylacji, nadając finalnemu wydaniu unikalny charakter. To właśnie podwójna destylacja w miedzianych alembikach jest etapem, na którym typowo skupia się cierpliwość, wiedza i doświadczenie mistrzów gorzelnictwa. Sukces tego cyklu powoduje, że Tres Sombreros to lubiana i uwielbiana firma.
Blanco butelkowana jest natychmiast po zakończonych procesach produkcyjnych, dzięki temu cechuje się intensywnymi nutami tytoniu, pieczonej agawy, a także ziemi. Na podniebieniu lekko mineralny, bogaty smak destylatu. Finisz umiarkowanej długości, rozgrzewający.
Tres Sombreros Blanco to esencja Meksyku i autentycznego smaku, zamknięta w zgrabnej butelce z dużym drewnianym korkiem, imitującym nakrycie głowy.