To trunek, który leżakuje poprzez minimum 2 lata w niewielkich dębowych beczkach do momentu, kiedy jego smak dojrzeje do wymaganej przez firmę Sierra normy. Wcześniej dwukrotnie destylowany w konwencjonalnych alembikach, znamionuje się ciepłą, złotą barwą z bursztynowymi refleksami. Oszałamia aromatycznym, pełnym i równocześnie wyjątkowo łagodnym smakiem. Wielowymiarowość tej tequili objawia się natychmiast po otwarciu butelki. Idealna kombinacja wanilii, dojrzałych pomarańczy, goździków oraz pieprzu ma swój początek w bukiecie i na podniebieniu. Z czasem powoli ustępuje owocowej równowadze finiszu, z subtelnym korzennym muśnięciem.
Miejscem produkcji jest popularny stan Jalisco - miasto Tequila, w którym już od ponad 200 lat produkuje się najwyższej jakości tequilę. Firma szczyci się także naturalnymi metodami uprawy agawy. W trosce o środowisko naturalne nie stosuje się tam maszyn spalinowych, a także nienaturalnych nawozów.
napój butelkowany w standardowym szkle z miniaturowym kapeluszem na zamknięciu.