Słynąca z rzemieślniczych butelek o niezwykłym kształcie firma tequili Aha Toro to prawdziwy klejnot meksykańskiego rynku alkoholowego. To wydanie Anejo dojrzewa co najmniej rok w beczkach po bourbonie, przechodząc wcześniej cykl podwójnej destylacji w miedzianych alembikach. Cechuje się bardziej wyrazistym charakterem i barwą aniżeli Reposado. Anejo jest nadzwyczajnym wprowadzeniem do świata tequili i nieprzeciętną alternatywą dla modnych trunków - koniaku czy whisky słodowej.
Aha Toro Anejo otwiera się bukietem bogatym w nuty karmelu, agawy oraz wanilii. Na podniebieniu pozostawia słodkie tony kakao, szczyptę wanilii i smażonego cukru. Na finiszu istotnie długi, wyrazisty, a zarazem kremowy. Pozostałe wrażenia dodatkowo podbija mleczna czekolada.
firma Aha Toro swoją świetność zbudowała na doskonałej jakościowo agawie, której uprawą zajmował się Don Pedro Camarena, prapradziadek obecnych właścicieli marki. Pod koniec XIX wieku na ranczu,,El Tesorito" w Los Altos de Jalisco zasadził pierwsze młode rośliny Tequilany Weber Variedad Azul. Osiem lat później Don Pedro otworzył fabrykę, tym samym inicjując długą i piękną tradycję wyrobu tequili, pielęgnowaną po dziś dzień.