Tequila, która nietypowo najpierw była wyłącznie częścią piwa Salitos Tequila, a która aktualnie jest już przystępna jako niezależny napój. Tworzy się ją z wysokiej jakości niebieskiej agawy Weber, której ziemisty oraz świeżo-cytrynowy charakter jest rozpoznawalny dla słynnego na całym świecie regionu Jalisco. Trunek produkuje się metodą otwartej i powolnej fermentacji. Otaczające gorzelnię drzewa cytrynowe i kwiatowe łąki wpływają na uzyskanie nieszablonowej złożoności smaków. Podwójna destylacja oraz użycie wody z artezyjskiego źródła dodatkowo wzbogaca tequilę mineralnym profilem.
napój pozostawia na podniebieniu pełne różnorodność Meksyku, z nieco rustykalnym i chrupiącym zacięciem. Karmel nadaje jej miodową barwę ze złotymi refleksami oraz subtelne słodkie akcenty smakowe.
Inspirowana meksykańskim stylem życie butelka nawiązuje do bogatej kultury tego kraju. Na etykiecie można odnaleźć dwie czaszki symbolizujące festiwal „Diá de Muertos", a sama kolorystyka, a także logo wyrażają nad wyraz energetyczne podejście do życia przez rdzennych mieszkańców Meksyku.