Cachaca, zwana ponadto brazylijskim rumem, jest jednym z najpopularniejszych napojów alkoholowych w Ameryce Południowej. Nazwa tego energetycznego wydania nawiązuje do sławnej plaży, umiejscowionej tuż przy Rio de Janeiro. Leblon jest zamożną i kosmopolityczną dzielnicą, w której tętni nocne życie, a ludzie nigdy nie chodzą spać.
Cachaca to rzemieślniczy trunek, którego bogaty profil składa się w większości z orzeźwiających nut cytrusów, zielonego ogórka i delikatnego akcentu limonki. Powstaje w Maison Leblon z esencjonalnych soków świeżo ściętej trzciny, który następnie poddaje się procesowi fermentacji przez około 24 godziny. Leżakowana 6 miesięcy w dębowych beczkach po francuskiej brandy nabiera bogatych cechy i złożonego smaku.
Cachacę Leblon poleca się podawać w tradycyjnych drinkach, takich jak np. Caipirinha (z limonką, brązowym cukrem i kruszonym lodem), który uznawany jest za narodowy koktajl Brazylii.