Subtelnie słodki szampan o bogatym bukiecie aromatów, pobudzający zmysły i zezwalający uświetnić wyjątkowe chwile. Składa się z kupażu win rocznych (75%) oraz tych z rezerwy (25%), powstających z winogron szczepów Pinot Noir (35%), pozyskiwanych z Montagne de Reims, Pinot Meunier (30%) zbieranych z Vallee de la Marne oraz Chardonnay (35%), które uprawiane są na Cote des Blancs. W kolejnym etapie gotową kompozycję poddaje się procesowi starzenia od 24 do 36 miesięcy. Zanim szampan trafi na stół, odpoczywa w szkle od 4 do 5 miesięcy.
Georges Lacombe Demi-Sec cechuje się subtelną barwą, a jego profil zagwarantuje łagodny, bogaty i należycie zbalansowany smak. Maślane nuty brioszki przyjemnie łączą się z owocami moreli, a delikatne bąbelki podkreślają jego lekki i szykowny charakter.
Szampan idealnie sprawdzi się jako aperitif, podawany do deserów lub z przystawką foie gras. Najlepiej serwować go w temperaturze około 8°C.
firma Lacombe narodziła się w 1989 roku, kiedy jej założyciel Georges Lacombe kupił niewielką winnicę w regionie Lot. W 2004 roku została ona przejęta poprzez jego zięcia - Francisa Tribauta, który jako zawodowy enolog związany wyjątkowo z regionem Szampanii, perfekcyjnie odnalazł się w nowej roli. Od czasów jego działalności firma zyskała jeszcze większy rozgłos i uznanie w środowisku.