Pierwszy na świecie gin typu vintage, rocznik 2012. Elementy do jego produkcji zostały skatalogowane na Szetlandach (wyspy archipelagu na Oceanie Atlantyckim). Poszczególne gatunki ziół występują co roku w nieco innej ilości i jakości ze względu na zmieniające się warunki pogodowe, dzięki czemu każdy rocznik nabiera specyficznego i unikalnego charakteru.
Destylacja trunku odbywa się w tradycyjnych miedzianych kadziach. Przed tym procesem wszystkie zioła poddawane są specjalnemu namaczaniu w przejrzyście czystej wodzie, dzięki czemu uwalniany jest ich naturalny aromat.
Efekt końcowy olśniewa bogatym cytrusowym aromatem z delikatnymi kwiatowymi nutami. Stanowczo gładka struktura urzeka owocowo ziołowym smakiem, który długo utrzymuje się na podniebieniu.
Gin Blackwood's zdobył podziw koneserów na całym świecie, którzy przyznali mu mnóstwo nagród. Napój stanowi nieprzeciętny dodatek do wielu drinków.