Likier, który powstał jako hołd dla ognistego ducha! Limitowana edycja trunku, który olśniewa gładką konsystencją, intensywnym, czekoladowym charakterem, a także gwarantuje niezapomniane wrażania za sprawą ostrego chili, zawartego w przepisie.
cechuje się cudownym, czekoladowym aromatem, który ujawnia delikatne nuty mleka, karmelu i wanilii, połączone z intensywnymi akcentami papryczek chili. Na podniebieniu rozgrzewający i odważny. Znajome niuanse kawy, rumu i czekolady rewelacyjnie balansują ten wybuchowy charakter!
Kahlua Chili Chocolate Flavour jest niebanalną alternatywą dla wszystkich likierów na czas mroźniejszych wieczorów. Świetnie komponuje się także w drinkach i deserach.
Kahlua została wytworzona w 1936 roku w sercu Meksyku. W 2005 markę produkującą likiery przejął Period Ricard (trzeci największy firma alkoholu na świecie). Kahlua jest wyprodukowana z ziaren kawy Arabica rosnących u podnóży gór Meksyku. Esencja z kawy jest łączona następnie z importowanym rumem i słodką wanilią. Likier mieści od 20-26,5% alkoholu, zależnie od miejsca sprzedaży oraz typu - zaś w strefach bezcłowych, Stanach Zjednoczonych i Kanadzie sprzedawana jest wersja, która ma niemal 40%. Trunki butelkowane są w w czarnym szkle pod żółto-czerwonym logiem firmy - skomplikowanym do pomylenia z jakimkolwiek innym.