Ostatnia nowość od polskiego producenta trunków o wysokiej zawartości alkoholu Nisskosher. Absinth66 jest ich pierwszym absyntem w portfolio, swoją nazwę zawdzięcza 66% zawartości alkoholu. Cechuje się intensywną, zieloną barwą, która nawiązuje do znanego określenia tego rodzaju napoju, czyli ,,zielona wróżka".
Powstaje z wyciągu starannie dostosowanych ziół, w tym na ogół piołunu, kopru włoskiego, melisy, kolendry oraz anyżu. Marka Nisskosher sugeruje degustowanie tego wydania według dwóch rytuałów - ognia i wody. W sytuacji tego pierwszego kostkę cukru należy nasączyć absyntem, następnie podpalić ją, a powstały karmel wymieszać z mineralną wodą niegazowaną. W celu przejścia rytuału wody kostkę cukru rozpuszcza się zimną wodą, wprost do kieliszka wypełnionego Absinth66. Tutaj zalecana jest powolna degustacja finalnej mieszanki.
Wytwórnia Wódek wysokogatunkowych,,Nisskosher" została założona w 1990 roku, w Bielsko-Białej. Od ponad 3 dekad zajmuje się produkcją i dystrybucją gatunkowych wódek, które znalazły wielkie grono odbiorców w Polsce, a także za granicą. Oryginalne receptury na alkohole zostały zaczerpnięte ze szlacheckich dworów i wiekowych podań, a rzemieślnicze metody wytwarzania pozwalają zachować ich autentyczny i oryginalny charakter. Kolekcja wytwornych trunków marki wielokrotnie była nagradzana na konkursach krajowych i europejskich.