wysokogatunkowy gin o wyjątkowo pikantnym profilu, wytworzony w najstarszej gorzelni w Anglii. Powstaje na bazie specjalnie wyselekcjonowanego spirytusu zbożowego, który uzupełniony jest mieszanką roślin przywołujących najistotniej typowe smaki Indii. W składzie tego ducha znajduje się m.in. Imbir, nasiona ajowanu, kminek, a także kardamon. Odpowiednią intensywność nadaje mu głównie czerwone chilli, a także czarny i biały pieprz. To bezsprzecznie wydanie dla osób gustujących w pikantnych smakach, nie uznających żadnych kompromisów!
Spirytus poddaje się czterokrotnej destylacji, a następnie uzupełniany jest zacierem cytrusowym, co genialnie uwydatnia świeży i owocowy profil tego ginu. Po otwarciu butelki proponuje on rozgrzewające parametry, aromat pieprznej przyprawy, ostrego chilli, klasycznego jałowca, posiekanych ziół, aromatycznego kardamonu i kwaśnej cytryny.
To jeden z odważniejszych i głównie - bardzo atrakcyjnych wydań w portfolio ginów! Jego nazwa nawiązuje do jednego z najatrakcyjniejszych, indyjskich miast, czyli Dżodhpur.