Trójkątny design butelki i standardowy wizerunek Bachusa na etykiecie to oryginalna koncepcja producenta z 1939 roku. Wtedy także tą wyborną brandy zaczęto nazywać Vecchia Romagna Buton Brandy, choć jej korzenie sięgają francuskiego pochodzenia.
Prezentowane tutaj wydanie jest niekwestionowaną ikoną portfolio producenta, choć nie jest to ich najszczególniej konwencjonalny profil. Brandy powstaje w wyniku podwójnej destylacji i dwukrotnego leżakowania (początkowo w znikomych barrique, a następnie w dębowych tradycyjnych beczkach), nabierając szykownego i intensywnego smaku.
znamionuje się antyczną, miedziano-złotą barwą. Bukiet wypełniony jest nutami owoców tropikalnych - w tym papai i ananasa, słodką wanilią, cynamonem i goździkami. W tle pojawiają się nuty karmelizowanej gruszki, a także kombinacja eleganckich przypraw. Na podniebieniu przyjemnie krągła i pełna złożoności. Wrażenia prowadzą do trwałego finiszu.
Historia destylacji i francuskiej rodziny Bouton zjednoczyła się na początku XVIII wieku. Szlachetna sztuka wytwarzania trunków pokaźnie na tym zyskała, biorąc pod uwagę, że po wielu latach pracy został ukończony niezwykły notatnik - Bouton Cookbook; pilnie strzeżona tajemnica z niezwykłymi recepturami na trunki. To dzięki niemu marka ekspresowo została oficjalnym dostawcą cesarskiej posiadłości Napoleona I, a po upadku reżimu mogła emigrować do Włoch i tam niezmiennie rozwijać swoje umiejętności.