Pyszne wino ryżowe o subtelnie słodkim profilu. Pochodzi z prefektury Tochigi, gdzie znane jako Togichi jizake jest tradycyjnym, regionalnym trunkiem, który stwarza się od dziesięcioleci. Na początku XVII wieku, kiedy samurajowie z Edo (współczesnego Tokio) odwiedzali te strony, mieszkańcy organizowali im złożone ceremonie, żeby godnie przyjąć swoich wyjątkowych gości. Właśnie wtedy zaczęto podawać Togichi jizake, który był ważną częścią tego misterium. Trunek serwowano na ciepło, w specjalnie do tego przeznaczonych, porcelanowych naczynkach, zwanych,,sakazuki".
Współcześnie to wydanie sake dalej jest ważną częścią lokalnej kultury i popularną pamiątką dla użytkowników prefekturę turystów. Wytworzony z miejscowych składników, z użyciem konwencjonalnych technik, przeniesie każdego miłośnika tego rodzaju trunku do czasów sprzed wielu setek lat.
Tutaj w butelce o obszerności 0,3l.