napój, który powstał z bogatej inspiracji tradycją mieszania rumów z całego świata. Head Blender Oliver Chiltron opracował recepturę zawierającą jedne z najlepszych profili, tworząc nowy i nieszablonowy styl. Bazując na kompilacjach rumów tworzonych dla marynarki wojennej, unowocześniono nieco ich skład, proponując w Black Tot Karaiby mocny fundament konkretnego napoju z przeszłości, a także jednocześnie wyposażając go w progresywny charakter.
Na rum składają się trunki z Gujany, Barbadosu, a także Jamajki w proporcji: 40% Gujana w wieku 3-5 lat, 20% Gujana niedojrzewany, 35% Barbados w wieku 5 lat, 5% Jamajka 3 lata.
Black Tot Finest Caribbean butelkowany jest bez wcześniejszej filtracji i z mocą 46,2% zawartości alkoholu.
Rum otwiera się aromatem z przyjemnymi nutami ananasa, a także melona. W tle intensywny zapach bananowych naleśników łączy się z akcentami przejrzałego mango, cremeu brulee, eukaliptusa oraz babki lancetowatej. Na podniebieniu doskonale zaokrąglony i bogaty. Początkowo wysuwają się w smaku niuanse maślanego toffi, bananowego kremu i karmelu, by po chwili dać dojść do głosu nutom cynamonu, ziela angielskiego i owoców - pieczonych jabłek, ananasa, suszonego mango; urozmaiconych tonami gorzkiej czekolady, kawy i czarnego pieprzu. Finisz czekoladowy, z delikatnym dodatkiem anyżu oraz prażonych bananów.
Rum charakteryzuje się genialną uniwersalnością. Wyśmienicie sprawdzi się podawany solo, na kostkach lodu jak i serwowany w rozmaitych koktajlach.