Pyszny, czekoladowy likier z dodatkiem rozgrzewającego chili. Tworzony jest w północnych Włoszech z wysokiej jakości elementów. Do jego składu dodawany jest syrop cukrowy, który pogłębia jego smak. Czas dojrzewania wynosi od 2 do 3 miesięcy i cały proces odbywa się w kadziach ze stali rdzoodpornej. Likier charakteryzuje się przyjemną konsystencją, rozpływającą się na podniebieniu słodyczą oraz miłym dla zmysłu powonienia aromatem.
Połączenie czekolady, a także chili kreuje pełne namiętności połączenie, które uwydatni smak wielu drinków oraz deserów. Likier ten poleca się także serwować wyłącznie z dodatkiem kostek lodu, w schłodzonej postaci.
firma Zanin powstała pod koniec XIX wieku, kiedy to Bortolo Zanin właściciel małego zajazdu, postanowił urozmaicić czas oraz pobyt goszczącym u niego podróżnikom. Dzięki pomocy bliskiej rodziny, a także krewnych działalność powstałej dla gospody destylarni widocznie przeszła jego oczekiwania, dlatego to właśnie na niej finalnie skupił wszystkie swoje siły. W latach 90-tych XX wieku firma rozprowadzała produkty już do 38 krajów na całym świecie, a był to dopiero początek jej sporej ekspansji.