Esencja lata w słoiczku! Połączenie leśnych, słodkich i soczystych malin ze szczyptą cukru. Rewelacyjny balans pomiędzy kwasowością owoców, a słodyczą karmelizowanego słodzika. Każdy słoik przygotowywany jest ręcznie, z wielką starannością i bez użycia konserwantów.
Maliny w syropie mają dużo pysznych zastosowań. Poleca się serwować je z każdym deserem - do lodów, naleśników, ciast i gofrów. Doskonale sprawdzą się także podawane z daniami mięsnymi albo napojami.
Rodzinna, polska firma Eterno powstała w 2005 roku w podwarszawskim Pruszkowie. Jej tradycje sięgają jednak aż XIX wieku, kiedy to prosperowała znana cukiernia przy Newskim Prospekcie. Jej właścicielką oraz autorką najważniejszych przepisów była praprababcia obecnych właścicieli marki - Matylda Aubra. Eterno nazwano w nawiązaniu do słowa wieczność, które odnosi się do tradycji przekazywanych z pokolenia na pokolenie, w tym zwykle zamkniętych w słoiczkach - cytryn w rumie, który przyniosły marce największą sławę oraz uznanie. Firma w swej działalności stawia szczególny nacisk na smak, ekologiczne produkty, innowacyjność, a także zadowolenie klientów.
Masa netto: 220g