konwencjonalny, włoski trunek, produkowany na bazie migdałów oraz owoców pestkowych (bardzo moreli, brzoskwiń i wiśni). Znamionuje się czerwoną barwą z bursztynowo-złotymi refleksami. Bukiet likieru proponuje lekko gorzkie tony z potężnym, słodkim fundamentem.
Amaretto Goccia di Bronzo powstaje na kanwie receptury z 1851 roku, która jest oparte na rzadkiej metodzie infuzji alkoholu z ciasteczkami Amaretti. Od lat domem jego produkcji jest miasteczko Saronno, gdzie z wielkim zaangażowaniem tworzy się tego typu Amaretto klasy premium.
napój polecany do wykorzystywania w wielu rozmaitych koktajlach. Wyśmienicie sprawdzi się także jako element deserów i wypieków.
producent Lazzaroni to wspólne zaangażowanie wielu pokoleń oraz poszczególnych osób, które przyczyniły się do wzrostu jej popularności. Giuseppe, Carlo, Pietro, Luigi czy Mario byli osobami, które w stanowczy sposób wpisali się na karty historii tej włoskiej marki. Stawiając na innowacyjne technologie, wysoką jakość oraz oryginalność produktów, wznieśli Lazzaroni na kolejny poziom. Złote medale, a także nagrody, które wielokrotnie zostały im przyznane, są tylko potwierdzeniem, iż droga którą obrali, jest jak najszczególniej trafna.