Gin klasy premium, produkowany w Carmonie (Sewilla), w jednej z najstarszych, a także najbardziej konwencjonalnych gorzelni w Andaluzji. Jego nazwa nawiązuje do odkrycia obu Ameryk, kiedy to port z miejscowości, z której pochodzi napój, stał się jednym z głównych szlaków handlowych tamtych czasów. Hiszpania i Nowy Świat właśnie w tym miejscu wymieniali się towarami z dwóch albo choćby więcej kontynentów.
Puerto de Indias Pure Black wykorzystuje wiosnę jako główne źródło inspiracji. Otwiera się delikatną symfonią aromatów, które charakterystyczne są dla tej pory roku. Aromat kwiatu pomarańczy oraz cytrusów łączy się z delikatnymi nutami jaśminu, a także wanilii. Na podniebieniu intensywny, lekko gorzki, z wyraźnie wyczuwalnym jałowcem.
napój oferowany w szykownej, rzeźbionej butelce ze złotymi akcentami.
Historia gorzelni sięga roku 18880, kiedy to imigrant z Kraju Basków o nazwisku Izaguirre, przybył do Carmony, uciekając przed wojną Osiedlając się na ziemi, na której obecnie znajduje się destylarnia, pan zdecydował się zastosować naturalne, podziemne źródła z rzymskich czasów i rozpocząć pracę nad alkoholami, destylowanymi w miedzianych alembikach przy użyciu klasycznych metod.
przez lata gorzelnia ta wydała na świat serie różnych trunków, m.in. Anyż, Pacharan, a ostatnio także trzy odmiany ginu: Strawberry, Classic oraz Pure Black Edition.