Subtelnie wytrawne w smaku sake, którego producent Akashi opisuje jako - najmocniej kultowe sake w portfolio. Tworzy się je z ryżu Yamadanishiki, uprawianego w prefekturze Hyogo. W trakcie procesów fermentacyjnych, do których stosowane są grzyby koji, Mistrz Gorzelnictwa czuwa bez wytchnienia i odpoczynku na sen przez 72 godziny przy powstającym trunku, aby zapewnić miłośnikom sake najwyższą jakość i wyśmienite wrażenia.
Daiginjo Akashi-Tai cechuje się bogatym i przyjemnym profilem, w którym wyczuwalne są nuty sody, słodkiej wanilii, mokrej ziemi, suszonej papai, plastrów miodu oraz szczypty różowego pieprzu.
spora butelka gwarantuje perfekcyjną sposobność do dzielenia się z przyjaciółmi w trakcie wspólnych spotkań!
Siedziba producenta Akashi-Tai już od 150 lat znajduje się na wybrzeżu Zatoki Osaka. Cieśniny Akashi słyną z gwałtownych wirów i wyjątkowo szybkich prądów. Jedną z nielicznych ryb, jakiej udaje się tam przetrwać jest leszcz morski. Założyciele firmy postanowili, że umieszczą go w swym logo jako symbol niezłomności oraz siły.
Misją firmy Akashi-Tai jest tworzenie sake z charakterem, pełnego smaku, a także aromatu, którego żywiołowość zniewala i na długo pozostaje w pamięci. Wytwarzanie trunku, który sprawia, iż każde spotkanie jest świętem. Który nadzwyczajnie łączy się z ulubionymi potrawami, a powstaje tylko przy użyciu wody, idealnej jakości ryżu Yamada-Nishiki i najlepszych w Japonii drożdży Hyogo, zezwalających mieszance się rozwijać i uwalniać nieznane dotąd wrażenia.