stworzony w drobnych partiach gin duński, którego wydanie związane jest z XVII-wieczną historią powołania kampanii handlowej Danish East India Company. Jej zadaniem było transportowanie przypraw z Indii. Ta misja jednak już na początku wydawała się być spisaną na niepowodzenie, kiedy żaden z portów nie chciał wpuścić duńskiego okrętu. Finalnie udało się jednak wykupić miasto Tharangambadi z wolnym dostępem, którego nazwa została zmieniona właśnie na Tranquebar. Oprócz dojścia do szerokiego asortymentu indyjskich produktów, kampania dysponowała dodatkowo swoją własną destylarnią ginu.
Tranquebar Colonial tworzony jest ze starannej kompozycji jagód jałowca, kolendry, kopru włoskiego, cytrusów, cynamonu, słodu jęczmiennego, gałki muszkatołowej, gorzkich pomarańczy, a także naparu z herbaty. To wydanie oszałamia autentycznym profilem, który ze względu na produkcję zaledwie kilku tysięcy butelek w partii, różni się od siebie minimalnymi niuansami, co odbierane jest każdorazowo przez degustatorów jako ekscytująca przygoda.
Aromat ginu otwiera się niuansami słodkiego jałowca i cynamonu, łącząc się z tonami kardamonu oraz odświeżających cytrusów. Na podniebieniu nuty wanilii, skórki cytryny, kardamonu, jałowca, gałki muszkatołowej i ziół, komponują się w mieszance o wyśmienitym balansie. Finisz optymalnej długości, zapewniający przyjemne dla zmysłu smaku wrażenia.
Połączenie aromatycznych Indii z wieloletnim doświadczeniem duńskich rzemieślników to kompozycja, której trudno się oprzeć.
Numery i rocznik będą się różnić w zależności od przystępności.