Rum, który dumnie reprezentuje nową, limitowaną serię firmy Zacapa - Heavenly Cask. Jej celem jest uhonorowanie każdego etapu cyklu dojrzewania tych trunków. Zacapa Centenario 23 La Doma został tworzony w wyniku metody Solera. Zawiera mieszankę rumów w wieku od 6 do 23 lat, które dojrzewały w aż czterech rodzajach amerykańskich beczek: po sherry Oloroso, Pedro Ximenez, bourbonie i po whiskey.
Rum otwiera się bogatym aromatem, wypełnionym nutami dojrzałego banana, egzotycznej, ananasowej świeżości i kremowego miodu. Na podniebieniu niuanse tropikalnych owoców łączą się z tonami słodkich, waniliowych lodów. Długotrwały finisz rozgrzewa i zniewala.
Rum ten rekomendowany jest do serwowania z orzechową albo ananasową tartą. Poprawnie komponuje się także z grillowanym ananasem lub flambirowanym bananem.
Zacapa Centenario 23 La Doma oferowany jest w szykownej puszce, w kolorach złota. Znakomicie uzupełni serię lub będzie udanym prezentem.