Pyszny mezcal, który wykonany jest z pieczonej agawy o odmianie Karwinskii, występującej w suchych dolinach centralnego regionu Oaxaca,,Tierra Caliente" oraz w niektórych miejscach Doliny Teguacan. Zanim nastąpią zbiory, roślina musi osiągnąć wiek od 12 do 15 lat, by uznać ją za w pełni dojrzałą. W dbałości o środowisko, w miejsce każdej zgromadzonej agawy, sadzone są dwie świeże. Liście rośliny rozdrabnia się za pomocą klasycznego koła, które obracając się, miażdży ją. Powstały w ten sposób sok fermentuje się w otwartych, drewnianych kadziach, a następnie poddaje się destylacji w alembikach rodzaju Pot Still.
Mezcal znamionuje się bogatym aromatem ziół, kwiatów i dymu. Na podniebieniu nuty mineralne łączą się z akcentami świeżych cytrusów, słodkiej, prażonej agawy i nieco wytrawnego kakao. Długofalowy finisz oferuje przyjemne, nieco gorzkie wrażenia. Bogactwo tanin sprawia, iż to nieprzeciętny trunek do mieszania w koktajlach.
Se Busca oznacza po hiszpańsku poszukiwanego. Nic dziwnego,producent zdecydowała się w ten sposób określić swoją działalność - podążanie za prawidłowym smakiem i wyjątkową jakością od zawsze wiązało się z pościgiem za świetnymi trunkami. Ta nazwa ma jednak drugie pokaźnie - opowiada historię meksykańskich rewolucjonistek, które stanęły ramię w ramię z mężczyznami podczas walk. Ich odwaga i chęć zmian pozwoliły zagłuszyć obawę o ograniczenie wolności, a choćby narażanie życia.