Gin o orzeźwiającym i delikatnym profilu jałowca, który powstaje w fabrykach producenta Stock. To wytrawne wydanie trunku, osiąga swoje właściwości za sprawą skrupulatnie opracowanej receptury, będącej skutkiem długotrwałej tradycji wytwarzania alkoholi.
Gin Lionello Stock poleca się do serwowania przede wszystkim w połączeniu z innymi trunkami, w formie drinka albo pełnego orzeźwienia koktajlu. W głównej mierze przygotowywany jest w klasycznej wersji z tonikiem, jednak świetnie smakuje także solo z kostkami lodu.
producent Stock Spirits Group narodziła się w 2008 roku, na skutek połączenia Eckes & Stock i Polmos Lublin. W rzeczywistości jednak, jej korzenie oraz doświadczenie kumulowane przez zróżnicowane części brandu określa się na co najmniej sto lat. Camis & Stock został zainicjowany w 1884 roku przez przedsiębiorcę Lionello Stocka w Trieście, leżącym wówczas na terenie Austro-Węgier. Nieco później, bo w 1906 został otwarty Polmos Lublin. Kolejne lata przebiegały pod znakiem ekspansji na następne kraje europejskie, aż w 1939 roku wpływy pramatek marki trafiły do USA. Aktualnie firma zrzesza ponad 70 genialnych brandów z całego świata.