genialna, hiszpańska brandy od producenta Mascaro. Stworzona w regionie Vilafranca del Pendes z destylatów win starzonych metodą Charentaise w 300-litrowym dębie francuskim. Użyte do nich winogrona szczepu Parellada wybierane są z najwyższą precyzyjnością, starając się wyróżnić te o wyłącznie wysokiej kwasowości. Kupażowana i poddawana dopełniającemu leżakowaniu poprzez co najmniej 8 lat w beczkach z dębu limousin. Tutaj oferowana w pudełku o krągłej podstawie oraz w gustownej butelce z logiem producenta.
cechuje się mahoniową barwą ze złotymi refleksami. Aromat przywołuje rozgrzewające i intensywne nuty wanilii. Rewelacyjnie stabilne pomiędzy niuansami wina, a drewna. Na podniebieniu pełne smaku, kremowe, z akcentem suszonych owoców. Finisz proponuje trwałe, pełne elegancji wykończenie.
optymalna temperatura serwowania to 16º-18ºC.
Od trzech pokoleń rodzina Mascaro zajmuje się produkcją wysokiej jakości destylatów, cave i win, z wyraźnym nastawieniem na łączenie tradycji z nowoczesnością. Można powiedzieć,producent kompleksowo buduje nieszablonowe trunki - począwszy od prowadzenia własnych winnic w,,Mas Miquel", zarejestrowanych w DO Penedes oraz DO Cava, aż do butelkowania.