klasycznie tworzony aperitif, do produkcji którego wykorzystuje się napar ze słodkich migdałów. Receptura ta znana jest we Włoszech już od 1525 roku i według historycznych podań pochodzi z miasta Saronno. Likier ten jest bardzo modny w różnorodnych barach - nad wyraz dobrze sprawdza się w koktajlach. Polecany także jako aromatyczny dodatek do ciast, deserów, a także kawy.
uwydatnia się bursztynową barwą z jasnymi refleksami. Aromat przywodzi na myśl nuty goryczki, pestek moreli oraz przypraw. Na podniebieniu rozgrzewający i harmonijny. Tony wytrawne, orzechowe świetnie łączą się, prowadząc do satysfakcjonującego finiszu.
firma Villa Cardea należy do firmy Dilmoor Sp.A., która proponuje bogate portfolio alkoholi, a także syropów smakowych. Obszerna oferta obejmuje także zróżnicowane likiery, w tym: ziołowe, amaretto, anyżowe, lukrecjowe i owocowe i gin, wódkę, rum czy whisky. Dilmoor działa na rynku europejskim.