Japoński gin sięgający po najistotniej renomowany z lokalnych owoców- yuzu. Cytrus ten, przypominający wyglądem cytrynę, ma dużo bogatszy, ziołowy aromat i łagodniejszą goryczkę, a jego kwasowość nie jest tak ostra jak w przypadku cytryn.
Bazą ginu yuzu jest spirytus z lokalnie rosnących zbóż, który w procesie destylacji w duchu tradycji shōchū jest łączony z jałowcem, yuzu, ziołami i cytrusami nawiązującymi do ponad 1500 letniego dziedzictwa upraw owocu yuzu na japońskich wyspach.
Gin jest cierpki i aromatyczny, z nutami cytryny, grejpfruta, mandarynki. W aromacie wyczuwalne są nuty jałowca, gorzkiej pomarańczy, kolendry, yuzu, ustępujące po kilku chwilach akordom lawendy, sosnowego igliwia, a także herbaty matcha. Nad wyraz wykwintna kombinacja, w atrakcyjnej oprawie butelki z dwubarwnego szkła.