Wytrawny, mocno ziołowy wermut z Piemontu. Świetna baza do koktajli i drinków.
Szata słomkowa z zielonymi refleksami. Bukiet pełen aromatów kwiatowych i ziołowych- wyczuwalne są szafran, gałka muszkatołowa, cynamon i jaśmin. Smak krągły, gładki, ziołowy; finisz z nutami pomarańczy i lekko mineralnym aftertastem.
Rodzina Baracco, słynąca z produkcji wina w Piemoncie, szczyci się wielowiekową winiarską tradycją- początkowo jako dostawca napoju na dwór książęcy. W 1837 roku Bartolomè Baracco de Baracho dał początek nowemu stylowi trunków- stworzył aperitivo dla Króla Sardynii Karola Alberta a także recepturę wina piołunowego leżakowanego w beczkach dębowych z win dwóch szczepów- Moscato D'Asti oraz Erbaluce di Caluso. Obecna firma kontynuuje ten świetny mariaż wina i ziołowych ingrediencji; została powołana do życia poprzez Togre Baracco w 1971 r. I prędko stała się liderem w tworzeniu wermutów.