producent SAMYANG oparta jest ma daniach RAMEN w wersji instant. Dzięki precyzyjnie opracowanej recepturze o unikatowych walorach smakowych, zupki, a także przekąski RAMEN stały się przebojem na całym świecie. Sukces dań momentalnych, przesyconych tradycyjnymi azjatyckimi smakami, zainspirował wielu producentów, ale to SAMYANG jest marką, która produkuje dania RAMEN od lat sześćdziesiątych ubiegłego stulecia.
elementy: makaron (88,1%): skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, olej palmowy, gluten pszenny, sól, emulgator (lecytyna E322), olej sojowy, regulator kwasowości (węglan potasu E501), węglan sodu (E500), sód fosforan (E 339), kwas cytrynowy (E330), woda, substancja zagęszczająca (guma guar (E412), olejek aromatyczny z zielonej herbaty. Zupa (10,3%): sól, wzmacniacz smaku (L-glutaminian sodu (E621), 5'-rybonukleotydy disodowe (E635)), cukier, sos sojowy, sztuczny aromat wołowy, olej palmowy, rzodkiewka w proszku, ekstrakt drożdżowy z proszku, czosnek w proszku, cebula w proszku, czarny pieprz w proszku, czerwona papryka w proszku, prażony sezam, oleoresin capsicu w proszku, aromat czosnkowy. Przyprawy (1,6%): suszony szczypiorek, suszona marchewka, suszona cebula, suszone grzyby dębowe, suszona czerwona papryka.
Sposób przygotowania:: Do 550 ml gotującej się wody, dodaj makaron, sos oraz przyprawy. Gotuj przez około 4 minuty. Dla udoskonalonego smaku mo- żesz dodać świeże warzywa, kurczaka bądź owoce morza.