firma SAMYANG oparta jest ma daniach RAMEN w wersji instant. Dzięki starannie opracowanej recepturze o nieszablonowych walorach smakowych, zupki, a także przekąski RAMEN stały się przebojem na całym świecie. Sukces dań momentalnych, przesyconych konwencjonalnymi azjatyckimi smakami, zainspirował wielu producentów, ale to SAMYANG jest marką, która produkuje dania RAMEN od lat sześćdziesiątych ubiegłego stulecia.
elementy: Makaron (72,6%): mąka pszenna (gluten), substancja zagęszczająca (E1420, E412), olej palmowy, gluten pszenny, sól, emulgator [E422, E322 ((zawiera soję)] olej sojowy, regulator kwasowości(E501, E500, E330), woda, tokoferol w proszku (gromadzi soję), ekstrakt z zielonej herbaty, Zupa (30,04%): woda, pasta sojowa (gromadzi pszenice, gluten, soję), cukier, cebula, olej sojowy, ekstrakt z drożdży, olej roślinny (cebula, rzepak, czosnek, oliwa), sztuczny aromat grilla, barwnik (E150c), substancja zagęszczająca (E1420), śmietanka bez laktozy, wzmacniacz smaku (E621, E635), syrop kukurydziany, sól, regulator kwasowości (E501, E500, E450), Przyprawy (2,9%): teksturowane białko sojowe, smażone ziemniaki, kapusta, cebula.
Sposób przygotowania: Wsyp makaron do 500 ml gotującej się wody. Gotuj przez 5 minut. Wyjmij z wody i dodaj baze zupy oraz 8 łyżek wody i podsmaż 30 sekund. Dodaj przyprawy, chwilę mieszając.