marka SAMYANG oparta jest ma daniach RAMEN w wersji instant. Dzięki precyzyjnie opracowanej recepturze o unikatowych walorach smakowych, zupki oraz przekąski RAMEN stały się przebojem na całym świecie. Sukces dań momentalnych, przesyconych klasycznymi azjatyckimi smakami, zainspirował wielu producentów, ale to SAMYANG jest marką, która produkuje dania RAMEN od lat sześćdziesiątych ubiegłego stulecia.
składniki: Makaron (73,7%): mąka pszenna, substancja zagęszczająca (E1420, E412), olej palmowy, sól, emulgator (E422, E322 (soja)), olej sojowy, woda, regulator kwasowości (E330, E339, E500, E501), przeciwutleniacz (E306), ekstrakt z zielonej herbaty, barwnik (E101). Zupa (25,2%): ketchup pomidorowy (woda, pomidor, syrop kukurydziany, fruktoza, ocet, sól, barwnik (E160c)), woda, cukier, aromat (kurczak, limonka, kolendra), wzmacniacz smaku (E621), cebula, pieprz habanero 6,49%, olej sojowy, cebula w proszku, pomidor w proszku, sos sojowy (odtłuszczona soja, regulatory kwasowości (E500, E507, E524), woda, sól, pszenica, ekstrakt drożdżowy, chili pieprz w proszku, ocet, czosnek, ostry sos w proszku (przecier z papryki chili, dekstryna, aromaty (oregano, kolendra, bazylia), czosnek, substancja przeciwzbrylająca (E551)), oleożywica z papryki chili, barwnik (E160c), pieprz czarny w proszku, substancja zagęszczająca (E1420), olej z papryczek jalapeno (soja). Przyprawy (1,1%): marchew, kapusta bok choy.
Sposób przygotowania: Do 350 ml gotującej się wody, dodaj makaron, sos i przyprawy. Gotuj poprzez około 5,5 minut. Dla lepszego smaku możesz dodać świeże warzywa, kurczaka bądź owoce morza.