Cukier trzcinowy nierafinowany pochodzi z trzciny cukrowej, którą poddaje się podobnym procesom, co buraka cukrowego.
Swoją bursztynową barwę zawdzięcza temu, że w czasie produkcji nie oddziela się od niego melasy, której cukier zawdzięcza brązowy kolor. Głównym składnikiem jest sacharoza.
Cukier trzcinowy BadaPak posiada w swym składzie komponenty mineralne, takie jak: żelazo, magnez, potas i wapń.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.