W kuchni imbir znalazł mnóstwo zastosowań. Szczególną popularnością zadowala się w kuchni azjatyckiej. Wchodzi w skład curry. Suszony, mielony imbir różni się w smaku od świeżego. Nie powinno się go stosować zamiennie. Ascetyczny imbir dodaje świeżości i pikantności. Suszony bardziej pasuje do słodkich potraw. Imbiru nie powinno jednoczyć się z ziołami, gdyż te kłócą się z jego aromatem. Świetnie jednak komponuje się z innymi korzennymi przyprawami – zielem angielskim, liściem laurowym, goździkami, gałką muszkatołową i pieprzem.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.