Cząber
Cząber dodaje smaku fasoli (osłabia działanie wzdymające), czerwonej i białej kapuście (razem z tymiankiem), ogórkom, sałatkom z ziemniaków i fasoli, zupom: ziemniaczanej, fasolowej i pomidorowej, krupnikowi i grochówce, sosom śmietanowym i pomidorowym, kotletom jagnięcym, pieczeni wieprzowej i dziczyźnie i potrawom z grzybów (oprócz pieczarek). Kwaszonym ogórkom nadaje jędrność. Rewelacyjnie smakują kurczęta, które zostały obłożone na 1—2 godziny przed pieczeniem grubą powłoką świeżych listków cząbru. Zaostrza smak gotowanego bobu.
Cząber typowo łączy się z majerankiem, rzadziej z tymiankiem, ale raczej nie należy stosować go razem z bazylią.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.