Cząber
Cząber dodaje smaku fasoli (osłabia działanie wzdymające), czerwonej i białej kapuście (razem z tymiankiem), ogórkom, sałatkom z ziemniaków i fasoli, zupom: ziemniaczanej, fasolowej i pomidorowej, krupnikowi i grochówce, sosom śmietanowym i pomidorowym, kotletom jagnięcym, pieczeni wieprzowej i dziczyźnie, a także potrawom z grzybów (oprócz pieczarek). Kwaszonym ogórkom nadaje jędrność. Idealnie smakują kurczęta, które zostały obłożone na 1—2 godziny przed pieczeniem grubą powłoką świeżych listków cząbru. Zaostrza smak gotowanego bobu.
Cząber przede wszystkim łączy się z majerankiem, rzadziej z tymiankiem, lecz raczej nie należy stosować go razem z bazylią.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.