Baton Frupp malina bez glutenu Celiko, 10g
Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ opornościowy, powoduje, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest także ważnym antyoksydantem. Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn Baton Frupp malina nie gromadzi tłuszczu i soli, jest więc wspaniałą przekąską między posiłkami dla dzieci oraz dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę.
składniki:
maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 65 g
Błonnik 15 g
Białko 3,8 g
Sól* 0,03 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli 400 mg/100 g towaru.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Alergeny:
możliwa występowanie soi, mleka, orzeszków ziemnych oraz orzechów laskowych
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska