modny włoski likier tworzony z orzechów włoskich i laskowych, poddawanych maceracji w alkoholu. Orzechy pochodzą z własnych upraw istniejącej od 1945 roku, rodzinnej marki Toschi, którą w Vignoli nieopodal Modeny założyli bracia Grancarlo i Lanfranco. W Dolinie Padu, uchodzącej za jeden z najkorzystniejszych regionów sadowniczych we Włoszech, bracia rozpoczęli produkcję wiśni w alkoholu, stopniowo poszerzając i wzbogacając asortyment o kolejne pozycje, zwłaszcza likiery: Fragolì, Mirtillì, Nocino, Nocello, Lemoncello. Obecnie firma ma siedzibę w Savignano sul Panaro i zatrudnia około 60 pracowników.
Orzechy używane do wyrobu likieru mają status minimalistycznca naturalnego; są zbierane ręcznie i selekcjonowane. Nocello ma prawidłowo wyważony smak, nieprzesadnie słodki, delikatnie cierpki. Otrzymał szereg wyróżnień, m.in. Srebrny medal International Wine & Spirit Competition w Londynie, metaliczny medal Internationaler Spirituosen Wettbewerb w Niemczech oraz srebrny medal International Wine & Spirit Competition w San Francisco.
polecany solidnie schłodzony, prosto z zamrażalnika, albo na kostkach lodu. też smak kawy i lodów.