BIO orzechy brazylijskie BadaPak znane i doceniane są z reguły z wysokiej zawartości selenu. Zawierają ich najwięcej ze wszelkich orzechów. Kolejne minerały jakie są dostarczane to potas (659mg w 100g), fosfor (725mg w 100g),magnez (376mg w 100g) oraz wapń, żelazo, sód i cynk. BIO orzechy brazylijskie BadaPak to także solidne źródło witaminy młodości, czyli wit. E, jak też wit C, B6, kwasu foliowego, niacyny. Są także skarbnicą kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. Na koniec docenić je również można za zawartość błonnika pokarmowego i białka.
BIO orzechy brazylijskie BadaPak można jeść minimalistyczne jako przekąskę. Są wartościowym składnikiem sałatek a po optymalnej obróbce mogą być także wykorzystywane do ciast i farszy. Z orzechów brazylijskich można przygotować pyszne, słodkie masło.
Orzechy brazylijskie rosną na palmach, których wysokość dochodzi do 40-60m. Nazwę zawdzięczają z zasady krajowi pochodzenia. W naturalnych warunkach to gigantyczne drzewo występuje w Brazylii, Paragwaju, Boliwii, Peru i Wenezueli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.