BIO Kasza gryczana niepalona BadaPak ma kremową barwę i jest delikatniejsza w smaku niż jej prażony odpowiednik. Odznacza się najwyższą wartością spośród kasz gryczanych. Wyśmienicie smakuje jako samodzielne danie z dodatkiem sosu, warzyw, grzybów jak także mięs. Można dodawać ją do zup, gulaszu, farszy i zapiekanek. Jej wykorzystanie w kuchni jest szczególnie znaczne. Przygotowując kaszę gryczaną BadaPak należy opłukać ją w bieżącej wodzie, wsypać do osolonej, wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 20 minut.
Kasza gryczana niepalona to obłuskane, wysuszone ziarna gryki zwyczajnej. Pochodzi ona z Azji i była uprawiana już kilka tysięcy lat temu. Kasza ta nie zostaje poddana prażeniu, dzięki temu zachowuje o dużo więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.