BIO soczewica czerwona BadaPak jest nieskomplikowana w przygotowaniu. Nie wymaga namaczania a ziarna gotują się szczególnie szybko. Czerwona odmiana soczewicy polecana jest do przygotowania zup, sosów, gulaszów i farszy. Może być też dodatkiem do sałatek, a także dan mięsnych.
Soczewica należy do roślin strączkowych. W jednym strąku znajdują się 1- 3 płaskie nasiona, które są jadalną częścią tej rośliny. Znana i używana jest w kuchni od tysięcy lat. Aktualnie uprawiana jest w wielu miejscach na świecie, a największym jej producentem jest Kanada, a także Indie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.