BIO kasza kuskus BadaPak ma cenne wartości odżywcze, dużo białka, znaczne witaminy i minerały. Jest zdrowa i nie tuczy. Ze względu na niską zawartość błonnika jest lekkostrawna. Kasza ta jest perfekcyjnym źródłem żelaza. Dodatkowo dostarcza także potas, magnez, miedź, mangan i cynk. Kasza kuskus BadaPak mieści sporo witamin z grupy B – w szczególności kwas foliowy (wit B9), a także niacynę (wit B3 lub PP).
BIO kasza kuskus BadaPak stanowi znakomitą alternatywę dla makaronów, ziemniaków, ryżu czy innych kasz. Nadaje się do podawania z gulaszem a także z warzywami w sosie. To niezwykle modny element sałatek, który czyni je smaczniejszymi i pożywniejszymi.
Kasza kuskus BadaPak jest nietrudna w przygotowaniu. Starczy zalać ją gorącą wodą, tak żeby jej powierzchnia sięgała na ok. 1cm nad powierzchnią kaszy. Odstawić na około 5 minut i po upływie tego czasu kasza jest gotowa do spożycia.
Kuskus są to drobne, koliste, żółte ziarenka otrzymywane z pszenicy twardej - durum. Wywodzą się z krajów północno-zachodniej Afryki. Kuskus łączy w sobie atrybuty kaszy jak i makaronu. Jest to równocześnie określenie kaszy jak i nazwa potrawy z niej przygotowywanej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.