Fasola Mung BadaPak znamionuje się łagodnym smakiem. Nadzwyczajnie nadaje się do zup, sosów, sałatek, a także do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyróznione, gdyż taka kąpiel zniża ryzyko wzdęć oraz sprawia, że cenne komponenty odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w momencie obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Nieraz nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najbardziej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są minimalnego rozmiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.